Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ανήμερα της ορκωμοσίας - Σκάνδαλο με υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώ συγκλονίζει τον Δήμο Καβάλας


Ανήμερα της ορκωμοσίας | Σκάνδαλο με υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώ συγκλονίζει τον Δήμο ΚαβάλαςΈνα οικονομικό σκάνδαλο πολλών χιλιάδων ευρώ, έρχεται να σφραγίσει τα 7,5 χρόνια της δημοτικής αρχή του Κωστή Σιμιτσή όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ.
Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής έφτασε στον εισαγγελέα Καβάλας προκειμένου να παραδώσει τον φάκελο από τον οποίο προκύπτει ότι σημειώθηκε ζημιά αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ στο ταμείο Νομικού Προσώπου και συγκεκριμένα των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καβάλας, από υπεξαίρεση που διέπραξε στενός του συνεργάτης.
Όπως μας ανέφερε ο ίδιος ο εκδότης της εφημερίδας περίπου 20 από τις 100 χιλιάδες ευρώ που λείπανε επεστράφησαν ωστόσο η τρύπα παραμένει όπως παραμένει και το πολιτικό, ηθικό και
ουσιαστικό ζήτημα που προκύπτει από μία τέτοια ενέργεια.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο δε διέψευσε σε κανένα του σημείο ούτε ο δήμαρχος «με βεβαιότητα δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή πόσο είναι το έλλειμμα, στο ταμείου του νομικού προσώπου
του Δήμου Καβάλας, αλλά και πόσα χρήματα έχει «σηκώσει» το συγκεκριμένο πρόσωπο στα χρόνια της παρουσίας του στον Δήμο Καβάλας, καθώς όπως λένε οι γνωρίζοντες έπαιρνε χρήματα από το ταμείο και μετά τα επέστρεφε, μέχρι που κάποια στιγμή οι αναλήψεις ήταν πολύ περισσότερες από τις καταθέσεις!!! Οι αναλήψεις γίνονταν, όπως μαρτυρούν οι γνωρίζοντες από επιταγές που «έκοβε» στο όνομά του και με τις οποίες πήγαινε και εισέπραττε τα χρήματα, τα οποία τα χρησιμοποιούσε για τις προσωπικές του ανάγκες».
 Κ. Σιμιτσής | “Χρήματα έβγαιναν μόνο με την υπογραφή του προέδρου…”
Επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ με δηλώσεις του στο ΕΝΑ ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής για την υπόθεση της τρύπας στα ταμεία του νομικού προσώπου εξηγώντας πως δεν είχε άλλη επιλογή από το να προσφύγει στην δικαιοσύνη ώστε να προστατέψει και τον συνεργάτη του από την καταστροφή αλλά και τον Δήμο από την οικονομική ζημιά. Τόνισε δε πως του δόθηκαν εξηγήσεις οι οποίες όμως δεν φάνηκαν πειστικές και δεν απαντούσαν επαρκώς στα ερωτήματα που γέννησε η τρύπα στο ταμείο. Υπογράμμισε δε, πως μόνον ο πρόεδρος του νομικού προσώπου είχε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του ταμείου και όπου παρατηρήθηκαν επανειλημμένες αναλήψεις με την υπογραφή του.

videotex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου