Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

120 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ


ΔΗΛΩΣΗ Γ.ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Βουλή των Ελλήνων

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τρίτη 27 Μαΐου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, κουράγιο, δύναμη και τύχη και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τις γνώσεις που απέκτησαν.
Οι Πανελλαδικές παρέχουν τη

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποφύγει την αυτοκριτική

Η χθεσινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν ήταν παρά μια… γραφειοκρατική διαδικασία.
Όταν επί δύο μήνες ολοκληρώνεις τις ανά την Ελλάδα ομιλίες σου με το σύνθημα «Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε» και όταν στην τελευταία προεκλογική σου ομιλία έχεις διαβεβαιώσει ότι «η λαϊκή θύελλα θα ξεσπάσει σαν θύελλα», τότε, οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, κάτι πρέπει να κάνεις.
Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών τα γνωρίζουν όλοι – και επομένως και η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ούτε θύελλα είχαμε, ούτε το ποσοστό που εξασφάλισε μπορεί να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις εν μέσω τουριστικής σεζόν, ούτε υπήρξε το «τρεις κάλπες, μια νίκη», ούτε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε ένα

561 χρόνια μετά...

Lightning strikes (Θάρθεις σάν αστραπή) Rainy dusk at Bosporos (Βροχερό δειλινό στον Βόσπορο)

Μα η αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ! ... Ωρσε

Και να θυμάστε σύντροφοι. Η καθαγιασμένη αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ.
Απλά σαν παράσιτο αλλάζει συνεχώς ξενιστή. Χθες το ΠΑΣΟΚ, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο ποιος ξέρει;
Αποθεώστε τους...

Τι γράφει ο γερμανικός Τύπος για τις ευρωεκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξήντλησε το εκλογικό του δυναμικό

SYRIZA event / Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑΣτο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα εστιάζει ο γερμανικός Τύπος την προσοχή του, με πλήθος αναλύσεων που αφορούν η δυνατότητα ή όχι του ΣΥΡΙΖΑ να κυριαρχήσει και εν συνεχεία να κυβερνήσει.
Από τις αναλύσεις δεν λείπει και το… κεφάλαιο της συγκυβέρνησης και των κερδών (ή ανάλογων ζημιών) που αποκόμισε από τα εκλογικά αποτελέσματα. Επιπροσθέτως υπάρχουν αναφορές και για την άνοδο της ακροδεξιάς
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, σημειώνει ότι «οι ευρωεκλογές έδωσαν στους Έλληνες την ευκαιρία, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση, να τιμωρήσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, χωρίς να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την παραμονή

Η αριστερή ιδεολογία κατέστρεψε τη χώρα

Του Θεοχάρη Α. Φιλιππόπουλου

Είδα το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση με κεντρικό σύνθημα «Για πρώτη φορά Αριστερά», και κυρίως θέμα το ότι η Αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα, και αναρωτήθηκα μέχρι ποιον βαθμό μπορεί οι αυταπάτες να υπερτερούν της λογικής.
Συγγνώμη, αλλά ιδεολογικά μόνον η Αριστερά κυβέρνησε τη χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Ο λόγος για τον οποίο η χώρα κατέρευσε οικονομικά και κοινωνικά δεν είναι γιατί η Ελλάδα είχε μια φιλελεύθερη πολιτική, ούτε γιατί ήταν το... προπύργιο του καπιταλισμού. Ο λόγος της κατάρρευσης δεν είναι άλλος από το ότι ήταν η τελευταία σοβιετική οικονομία της Ευρώπης. Οι λόγοι της κατάρρευσης είναι οι ίδιοι για τους οποίους κατέρρευσαν όλες οι οικονομίες της πρώην ανατολικής κομμουνιστικής Ευρώπης. Δηλαδή το τεράστιο κράτος που έπνιξε τα πάντα, η διαφθορά, η γραφειοκρατία, η πλήρης ανυπαρξία αξιοκρατίας, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, η επικράτηση των μετρίων εις βάρος των ικανών στον δημόσιο τομέα, αλλά όχι μόνον, η

Αποτίμηση ευρωεκλογών 2014

Μιας και καταλαγιάζει ο αχός των ευρωεκλογών καλό είναι να κάνουμε μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων προκειμένου να διαπιστώσουμε τους συσχετισμούς που δημιουργούνται από εδώ και πέρα.


Ας ξεκινήσουμε με τα προφανή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και ΝΔ δεύτερη. Αυτό αποτελεί ήττα για την ΝΔ. Τελεία.

Εκ του αποτελέσματος ωστόσο είναι προφανές, ότι δεν κέρδισε ο Συριζα, αλλά έχασε η ΝΔ.

Ας δούμε ωστόσο ένα προς ένα τα κόμματα του κοινοβουλίου και το Ποτάμι:


ΣΥΡΙΖΑ
Για ένα κόμμα που υπόσχεται εδώ και 2 χρόνια τα πάντα στους πάντες και με μια κυβέρνηση η οποία έχει αυξήσει κατακόρυφα την φορολογία πιέζοντας την μεσαία τάξη, το να παίρνει λιγότερο από το ποσοστό των εθνικών εκλογών αποτελεί σαφή αποτυχία.

Αποτυχία αποτελεί και το γεγονός της προσπάθειας αναγωγής των ευρωεκλογών σε δημοψήφισμα με

ΒΙΝΤΕΟ-Του ξέφυγε του Σκουρλέτη... ότι η ΝΔ είναι αντιδεξιά

Αντιδεξιά η ηγεσία Σαμαρά σύμφωνα με τον Σκουρλέτη και τον Κεδίκογλου να τον διορθώνει γελώντας αλλά ο Πάνος δεν καταλαβαίνει Χριστό:

Ο Ψαριανός αποκάλυψε ότι ο Κουβέλη τρώει παντόφλα απ' τη Φωτεινή!

Μύδρους κατά του Φώτη Κουβέλη εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός, που ζήτησε την άμεση παραίτηση του προέδρου του κόμματος και άφησε αιχμές ακόμη και για το ρόλο της συζύγου του κ. Κουβέλη, Φωτεινής.

«Όφειλε να είχε ήδη παραιτηθεί, θέτοντας την παραίτησή του στη διάθεση των οργάνων του κόμματος, μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα για τη ΔΗΜΑΡ», είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM και ζήτησε από τον πρόεδρο του κόμματος να τον ακούσει τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, Φωτεινή.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους τι εννοεί με τη φράση «και ο Φώτης και η Φωτεινή» διευκρίνισε

ΣτΕ: Σε αυτόματη αργία οι δημόσιοι υπάλληλοι που διαπράττουν πειθαρχικό παράπτωμα

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι είναι συνταγματική και δεν παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας η νέα διάταξη του άρθρου 103 του Υπαλληλικού  Κώδικα

Συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) είναι η νέα διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα που προβλέπει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που διαπράττουν πειθαρχικό παράπτωμα θα τίθενται αυτομάτως σε αργία (αυτοδίκαιη θέση σε αργία).

Αυτό αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) μετά από πιλοτική δίκη (Ν. 3900/2010) και απέρριψε αίτηση εκπαιδευτικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το άρθρο 103 του παλαιού Υπαλληλικού  Κώδικα   (Ν. 3528/2007) αναμορφώθηκε με το νόμο

Αρχίζει τα μπάνια ο Γιώργος

Ετοιμάζεται για... μακρύ, καυτό καλοκαίρι ο πρώην πρωθυπουργός, αδιαφορώντας για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά»

Όσοι περίμεναν ότι μετά τις ευρωεκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει πολιτικές κινήσεις, από ηγετικές εμφανίσεις έως αμφισβήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ή άλλου είδους σημαντικές παρεμβάσεις, μάλλον θα απογοητευτούν.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που τόσο συζητήθηκε στην προεκλογική περίοδο, εξαπέλυσε και δέχθηκε πυρά, «κατεβάζει τα ρολά» και ετοιμάζεται να απολαύσει τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Και όλα δείχνουν -ή, τουλάχιστον, αυτή είναι η πρόθεσή του και τα σχέδιά του-, το καλοκαίρι αυτό να

Α. Παπαμιμίκος: Ανοιχτές οι πόρτες για όσους θέλουν να γυρίσουν

Μήνυμα διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Ο γραμματέας του κόμματος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε πως οι πόρτες της παράταξης είναι ανοιχτές σε όσους σέβονται τις θυσίες που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια και

Οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών σε ΣΔΕ

Με την υπ΄αριθμ. 4977/15-05-2014 Απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα  “Επικύρωση οριστικών πινάκων”, εγκρίθηκαν οι οριστικοί πίνακες μοριοδότησης ωρομίσθιων εκπαιδευτών ΣΔΕ σε 8 Περιφέρειες (Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Β.Αιγαίου, Ν. Αιγαίου, Ιονιων Νήσων, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Πελλοποννήσου), όπως αυτοί διαμορφώθηκαν μετά την εκδίκαση των ενστάσεων και εγκρίθηκαν με την υπ΄αριθμ. 1947/50/12-05-2014 Απόφαση του Δ.Σ. του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ
Δείτε εδώ τους πίνακες

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Διεξαγωγή Εξετάσεων με τη χρήση της Τράπεζας Θεμάτων

Προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες , φίλοι εκπαιδευτικοί καλησπέρα,
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο με Αριθ, Πρωτ  82017/Λ  της Διεύθυνσης Λειτουργικών Υποδομών Πληροφορικής Και Νέων Τεχνολογιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στα πλαίσια της ασφαλούς διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων σχολικού έτους 2013-2014 για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση,  θα εφαρμόζεται  προσωρινή διακοπή των συνδέσεων των σχολικών και διοικητικών μονάδων στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
Με την  εφαρμογή της διακοπής αυτής, για τις συγκεκριμένες ώρες δεν θα είναι δυνατή η σύνδεση

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Α ΕΠΑΛ

Stammtisch Συνάντηση εκπαιδευτικών ΠΕ07

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 
      Α/ΘΜΙΑΣ &  Β/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παπαδημητρίου Σουλτάνα
Σχολική Σύμβουλος ΠΕ07 (Γερμανικής)
Ταχ. Δ/νση  :  Χάλκης 8, 10ο Χιλ.
                        Θεσσαλονίκης - Μουδανιών
Ταχ. Κωδ.   :  57001
Ταχ. Θυρ.   :  Δ. 5019
Τηλέφωνο   : 2310/365320 & 2310/365341
Κινητό        : 6976429533
FAX           : 2310/286715
E-MAIL      : grss@kmaked.pde.sch.gr
                   : papadimi@sch.gr
Θεσ/νίκη:     26 .5.2014
 Αριθμ. Πρωτ.: 1342
Προς
Tις Σχολικές Μονάδες  A/θμιας και Β/θμιας  Εκπ/σης Δ/νσεων  Δυτ. Θεσ/νίκης,
και των Νομών: Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, A’&B’ Λέσβου, A’&B’ Σάμου, A’&B’ Χίου, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας και Πιερίας.
Για τις/τους εκπαιδευτικούς Γερμανικής
(Δια μέσου των Δ/νσεων)
Κοιν.:
Τμήμα  Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Δυτικής Μακεδονίας
Βορείου Αιγαίου
ΘΕΜΑ :      Stammtisch / Συνάντηση εκπαιδευτικών ΠΕ07
            Αγαπητοί συνάδελφοι
           
Σας προσκαλώ στο δεύτερο για αυτόν τον μήνα  Stammtisch  Εκπαιδευτικών Γερμανικής που θα γίνει την  Πέμπτη 29.5.2014 και ώρα 19.30 στην αίθουσα 208 του Goethe Institut Θεσσαλονίκης (Βασιλίσσης Όλγας 66) με τα παρακάτω θέματα:
1.      Συνεργασίες-συμπράξεις εκπαιδευτικών ΠΕ07 που υπηρετούν σε διαφορετικές σχολικές μονάδες σε κοινά προγράμματα και δραστηριότητες. Συνάδελφοι που έχουν

ΑΕΙ με καλές προοπτικές και χαμηλές βάσεις εισαγωγής - Δείτε ενδιαφέροντα τμήματα σε 2ο, 4ο και 5ο επιστημονικό πεδίο

ΑΕΙ με καλές προοπτικές και χαμηλές βάσεις εισαγωγήςΤυχεροί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι μαθητές της τεχνολογικής κατεύθυνσης που έχουν επιλέξει πέρα από τα μαθηματικά γενικής παιδείας και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Οι εν λόγω μαθητές μπορούν να επιλέξουν τμήματα από το 5ο επιστημονικό πεδίο καθώς και  το 2ο ή το 4ο.
Ακόμα και με βαθμολογία που λίγο πάνω από τα 10.000 μόρια έχουν πληθώρα επιλογών σε τμήματα των ΑΕΙ και στα τρία επιστημονικά πεδία.  Οι υποψήφιοι με μαθηματικά γενικής και ΑΟΘ μπορούν να διεκδικήσουν 25.110 θέσεις των ΑΕΙ από το σύνολο των 46.735 θέσεων των ΑΕΙ (σύνολο εισακτέων σε όλα τα πεδία) καθώς και 18.390 θέσεις των ΤΕΙ. Στα θετικά κρίνεται και το γεγονός ότι οι θέσεις εισακτέων

Βοηθήστε το δέρμα σας από το έκζεμα (δερματίτιδα).


Η ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα) είναι χρόνια φλεγμονώδης κατάσταση του δέρματος αγνώστου αιτίας, με κληρονομική προδιάθεση στο 70% των περιπτώσεων. Προσβάλλει το 5-15% των παιδιών σχολικής ηλικίας και το 2-10% των ενηλίκων. Τα άτομα με ατοπική δερματίτιδα πάσχουν πιο συχνά από τροφικές αλλεργίες, άσθμα, ρινίτιδα, κνίδωση, ενώ είναι πιο ευαίσθητα σε λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο και ιούς. Προκαλεί ερεθισμό, λεπίδωση και σοβαρό κνησμό (φαγούρα) στο δέρμα. Σε μελανές επιδερμίδες αυτό μπορεί να είναι πιο μοβ απ' ότι ερυθρό ή απλά ένα σκουρότερο χρώμα στο δέρμα.
Όταν παρουσιάζεται στα χέρια, μπορεί να έχει επίσης και μικρές φουσκάλες κατά μήκος των πλευρών των δακτύλων ή στις παλάμες. Τα χέρια μπορεί να

Ε.Λ.Μ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ: Βράβευση μαθητών που εισήχθησαν στα ΑΕΙ–ΤΕΙ (τέκνων εκπαιδευτικών) ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ



Ε.Λ.Μ.Ε.
ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λαπιθών 6                                                                                          Αρ. Πρωτ.: 74
41221, Λάρισα                                                                                    Λάρισα, 26-05-2014
Τηλ: 2410-255694                                                                              
Fax: 2410-532357                                                                               
Email: elmelar@otenet.gr                                                                
                                                                                                            
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
Βράβευση μαθητών που εισήχθησαν στα ΑΕΙ–ΤΕΙ
Η εκδήλωση της απονομής των βραβείων των εισαχθέντων μαθητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που αποφοίτησαν από δημόσια σχολεία το σχολικό έτος 2012-13 και είναι τέκνα εκπαιδευτικών, θα γίνει την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 και ώρα 8 μμ, στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου