Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Μαθητής διεκδικεί αποζημίωση 2.700 ευρώ από καθηγήτρια


Στο εδώλιο του κατηγορούμενου βρίσκεται καθηγήτρια από απόφοιτος ενιαίου λυκείου στο Βόλο.
Ο μαθητής διεκδικεί αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για το κινητό που έχασε πέρσι στο σχολείο, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Οπως έγινε γνωστό, ο συγκεκριμένος μαθητής, που πέρυσι έδινε πανελλήνιες εξετάσεις, είχε προσέλθει στο εξεταστικό κέντρο, που λειτουργούσε σε κεντρικό λύκειο του Βόλου μαζί με το κινητό του.
Υπενθυμίζεται ότι τα κινητά τηλέφωνα, ακόμη και κλειστά, απαγορεύονται στην αίθουσα εξέτασης, με αποτέλεσμα οι μαθητές που δεν φροντίζουν να τα αφήσουν στο σπίτι τους, να αναγκάζονται να τα εναποθέτουν σε κουτιά, σε χώρους εκτός αίθουσας.
Έτσι έκανε και ο συγκεκριμένος απόφοιτος, πλέον, μαθητής, σύμφωνα με την
ιστοσελίδα taxydromos.gr.
Όταν με τη λήξη της εξέτασης του μαθήματος, πήγε να πάρει το κινητό του διαπίστωσε ότι είχε γίνει
άφαντο.
Κατηγόρησε τους καθηγητές του σχολείου ότι δεν πρόσεχαν τα προσωπικά αντικείμενα των μαθητών και καταφέρθηκε εναντίον της προέδρου τότε της λυκειακής επιτροπής πανελληνίων εξετάσεων. Με μήνυση και αγωγή που κατέθεσε εις βάρος της διεκδικεί αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για το κινητό που έχασε και την ψυχική οδύνη.
Το δικαστήριο επρόκειτο να γίνει μέσα στην εκλογική περίοδο, αναβλήθηκε όμως και αναμένεται να προσδιοριστεί νέα δικάσιμος, πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο.
Το περιστατικό ήρθε στην επιφάνεια μαζί με τη φετινή έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, οπότε και αρκετοί μαθητές της Μαγνησίας, προσήλθαν στα εξεταστικά μαζί με τα κινητά τηλέφωνα που αρνήθηκαν να αποχωριστούν παρά μόνο για τρεις ώρες, όση και η διάρκεια της εξέτασης του μαθήματος.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδη, τα κινητά απαγορεύονται στις αίθουσες κατά τη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων. Βεβαίως υπάρχουν ειδικά μηχανήματα «κόφτες» για τα κινητά. Για να μη βρεθούν όμως οι υποψήφιοι μπλεγμένοι, αφού η χρήση τους απαγορεύεται, το καλύτερο θα ήταν να αφήσουν τα κινητά στο σπίτι και σε καμία περίπτωση μη διανοηθούν να το κρύψουν πάνω τους. Αν τους εντοπίσουν, το πρόβλημα με το οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι θα είναι σοβαρό. Στη χειρότερη περίπτωση θα γίνει μηδενισμός του γραπτού.
Ο κ. Σαβελίδης υπογραμμίζει ότι τα κινητά καλό θα είναι να τα αφήνουν οι μαθητές στο σπίτι, καθώς όπως επισημαίνει με έμφαση, οι διευθυντές των σχολείων και οι λυκειακές επιτροπές δεν έχουν καμία ευθύνη ούτε για τη φύλαξη ούτε για τυχόν απώλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου