Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΡΑΜΑΣ: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ 37_Διαμαρτυρία για την Καθυστέρηση των Αιτήσεων Μετάθεσης Εκπαιδευτικών



Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΡΑΜΑΣ
5Ο Γυμνάσιο Δράμας
ΤΗΛ: 6942296009
email: elmedra@elmedra.gr       
Δράμα25/3/2014
Αρ. Πρωτ: 37
ΠΡΟΣ: Όλα τα μέλη της ΕΛΜΕ Δράμας, ΜΜΕ.

Διαμαρτυρία για την Καθυστέρηση των Αιτήσεων Μετάθεσης Εκπαιδευτικών
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Δράμας διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη καθυστέρηση της διαδικασίας πραγματοποίησης των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών. Παρόλο που βρισκόμαστε στα τέλη Μαρτίου, ακόμη δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για την υποβολή των αιτήσεων μετάθεσης, αν και στη σχετική νομοθεσία, Π.Δ 50/96 (άρθρο 6, παράγραφος 6), προβλέπεται ότι «Οι αιτήσεις μετάθεσης
                             υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς μέσα στο μήνα Νοέμβριο
                              κάθε έτους».
Εδώ και μήνες χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται εν αναμονή της σχετικής εγκυκλίου και αντί η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας να ακολουθήσει την κείμενη νομοθεσία για τη διαδικασία μεταθέσεων, ανακοινώνει το Π.Δ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις. Με πλήρη αδιαφορία προς τον εκπαιδευτικό και τις υπηρεσιακές του μεταβολές, χωρίς καμία διευκρίνιση συνεχίζει το Υπ. Παιδείας τη γνωστή πλέον τακτική του, κρατώντας ταυτόχρονα ομήρους τους συναδέλφους που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους και εκφράζουν αγωνιώδη ερωτήματα καθημερινά.
Παράλληλα, η καθυστέρηση της εγκυκλίου για τις αιτήσεις μεταθέσεων επηρεάζει το σύνολο των διαδικασιών, δηλαδή ανακοίνωση μεταθέσεων, βελτίωση θέσης, οριστικές τοποθετήσεις, αποσπάσεις, προσλήψεις αναπληρωτών.
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Δράμας ζητά να υπογραφεί άμεσα η εγκύκλιος των μεταθέσεων και να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των εκπαιδευτικών χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  Δράμας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου