Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΠΕΚΑΠ:Τροπολογία για την επαναφορά της Πληροφορικής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις



Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τροπολογία για την επαναφορά της Πληροφορικής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. χαιρετίζει την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να καταθέσει σχετική τροπολογία στο σχέδιο Νόμου, με τίτλο: «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις», για την επαναφορά της Πληροφορικής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, για την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι με την ψήφιση του Νόμου 4186/2013, το μοναδικό Πανελλαδικώς Εξεταζόμενο μάθημα που καταργήθηκε ήταν το Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Α.Ε.Π.Π.), παρά τις
έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, των Ενώσεων Πληροφορικής, των Πανεπιστημιακών Σχολών, Βουλευτών αλλά και της κοινωνίας, όπως καταγράφηκε στη Δημόσια Διαβούλευση.
Η τροπολογία αποτελεί δικαίωση του αγώνα της Ένωσής μας και των χιλιάδων Καθηγητών Πληροφορικής, που ξεκίνησε την επομένη της ψήφισης του Νέου Λυκείου. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, προσπαθήσαμε και επιτύχαμε να πείσουμε για το δίκαιο των επιχειρημάτων μας και σήμερα που οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, η επαναφορά του μαθήματος αποτελεί μονόδρομο, παρά τις όποιες αντιδράσεις. Με έκπληξη όμως και μεγάλη ανησυχία διαβάσαμε την αποδοχή της πρότασης του Ι.Ε.Π. για κατάργηση του μαθήματος Γενικής Παιδείας στη Γ’ τάξη του Γενικού Λυκείου. Υπενθυμίζουμε ότι με το νόμο του Νέου Λυκείου η Πληροφορική εισήχθη στη Β’ και Γ’ τάξη του Γενικού Λυκείου ως μονόωρο και δίωρο αντίστοιχα. Η κατάργηση του μαθήματος Γενικής Παιδείας στη Γ΄ τάξη ουσιαστικά στερεί τους μαθητές Λυκείου, που δε θα επιλέξουν το «ΕΠΕ Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες» με Πληροφορική, από τις βασικές γνώσεις της Επιστήμης των Η/Υ και έρχεται σε αντίθεση με  τη θέση μας αλλά και τη διεθνή πρακτική ότι η  Πληροφορική πρέπει να διδάσκεται και ως αναπόσπαστο τμήμα της παρεχόμενης Γενικής Παιδείας σε όλες τις τάξεις.
Η Π.Ε.ΚΑ.Π. ζητά τη διατήρηση του μαθήματος «Εισαγωγή στις αρχές της Επιστήμης των Η/Υ» στη Γ΄ Λυκείου και καλεί όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αφουγκραστούν τα κελεύσματα των καιρών που επιτάσσουν την επένδυση στην Πληροφορική Παιδεία και να υπερψηφίσουν την προταθείσα τροπολογία για το εξεταστικό σύστημα, προς όφελος των μαθητών και της Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου