Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ζητούν από τον Ερντογάν να κάνει τεστ φωνής για το βίντεο!

erntΦαίνεται πως ο Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να αποδείξει πως δεν έχει καμία σχέση με το νέο σκάνδαλο φοροδιαφυγής που βγήκε στη δημοσιότητα σε μόλις 20 λεπτά.
Οπως υποστηρίζει η εφημερίδα Hurriyet τόσο χρόνο θα χρειαστούν τα επιστημονικά εργαστήρια για να αποδείξουν εάν οι φωνές του Τούρκου πρωθυπουργού, αλλά και του γιου του, που ακούγονται στο επίμαχο βίντεο στο youtube είναι οι πραγματικές ή αποτελούν προϊόν μοντάζ.
«Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Συμβούλιο Ερευνών (TÜBİTAK)» είναι ακριβώς δίπλα στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός και ο γιος του μπορούν να δώσουν δείγμα της φωνής τους και σε 20 λεπτά
θα διαπιστωθεί αν ανήκουν σε αυτούς οι φωνές των ηχογραφήσεων ή όχι», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
«Εάν δεν εμπιστεύεστε το TÜBİTAK υπάρχουν ανεξάρτητα εργαστήρια στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
Είστε υπέρ αυτού;», πρόσθεσε.
Ο Ντερμιτάς κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να καθησυχάσει την κοινή γνώμη. «Εάν είστε σίγουρη για τον εαυτό σας ζητήστε τη διεξαγωγή έρευνας. Καθησυχάστε το λαό. Αν είστε τόσο σίγουροι, αυτό δεν θα είναι δύσκολο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η αποκάλυψη των συνομιλιών μεταξύ του Ερντογάν και του γιου του έχουν προκαλέσει νέο πολιτικό σεισμό στην Τουρκία. Παρόλα αυτά ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε την αυθεντικότητα αυτών των συνομιλιών λέγοντας ότι πρόκειται για ανήθικο μοντάζ.
Μετά τις αποκαλύψεις, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Κωνσταντινούπολη, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και νερού προκειμένου να τους διαλύσει.
Οι διαδηλωτές στη συνοικία Καντικιόι της Κωνσταντινούπολης φώναζαν «Κυβέρνηση παραιτήσου» και «Ταγίπ Ερντογάν, κλέφτη!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου