Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μέλη της ΟΛΜΕ εισέβαλαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Στον ύπνο πιάστηκε μία διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένη έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς μέλη της ΟΛΜΕ, που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών εισέβαλαν στις 6.30 στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.
Οι αστυνομικοί προκειμένου να τους απομακρύνουν έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ οι συγκεντρωμένοι -οι οποίοι ήταν εκπαιδευτικοί κυρίως από τη Λάρισα- δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτηρίου, γιατί η διοίκηση είχε προνοήσει να κατεβάσει τα ρολά.

Περίπου μισή ώρα αργότερα, η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 10 προσαγωγές.
Σημειώνεται ότι στον χώρο βρίσκονται προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και σχολικοί φύλακες από τον Δήμο Ζωγράφου.
H συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν προγραμματισμένη για τις 13.00 το μεσημέρι της Παρασκευής.
Όπως σημειώνει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωση-κάλεσμα, απομένουν λίγες μόνο ημέρες πριν τη λήξη του 8μηνου της διαθεσιμότητας στην οποία έχουν τεθεί 1,845 καθηγητές από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ και «η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική της τρόικας έχει σχεδιάσει τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημόσιων υπαλλήλων».
«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την εξέλιξη, κανείς εκπαιδευτικός δεν πρέπει να απολυθεί στις 22/3/14» διαμηνύει και καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα να οργανώσουν τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με πούλμαν, σε συνεννόηση με τις γειτονικές ΕΛΜΕ και την ομοσπονδία. Για την διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση, η ΟΛΜΕ κηρύσσει την ίδια ημέρα στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ. και 2 μ.μ. – 5 μ.μ.). 
 paideianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου